ПН-ПТ З 9-00 ДО 17-00 (СБ-НД ВИХІДНІ)

Новини

Новинки холодильної техніки

Новинки холодильної техніки

 На сьогоднішній день ринок холодильної техніки рясніє достатком торгових марок, між якими можна спостерігати жорстку конкуренцію. Відомі бренди постійно модернізують подаються пристрою, створюють новинки, впроваджують передові технології, удосконалюють дизайн. Висока практичність в співвідношенні з низькою ціною на придбання і експлуатацію - це найважливіше правило будь-якого бренду, що займається виготовленням холодильної техніки. Сьогодні найцікавішою і продуманої новинкою є холодильні камери, які здатні змінювати свої габарити і, тим самим, деякі функції. Новий японський холодильник Sharp здатний зберігати продукти при температурі від -20 до +8 градусів, і, що є нонсенсом, гріти продукти до температури +60, виконуючи функцію мікрохвильовій печі. Холодильники відомої всім марки Samsung можуть в одному просторі забезпечити різний режим охолодження: в холодильній камері може одночасно бути присутнім як легка, так і глибоке заморожування, а також зона свіжості. Ще однією оригінальною і практичною ідеєю є модульна система холодильних камер, що представляє пару окремих установок, оснащених автономним блоком управління. Зручний цифровий дисплей спрощує використання камер, які, суміщені в одне ціле, можуть працювати окремо, забезпечуючи індивідуальне охолодження. Така опція дозволяє зберігати різні види продуктів, що вимагають збереження при певній температурі. У таких пристроях конструкції для м'яса, овочів і фруктів, молочних продуктів можуть відрізнятися за кольором для більш практичного використання камерою. Установка схожа на конструктор, який складається з блоків. Це є плюсом, адже ремонт такого обладнання істотно спрощується: кожен блок працює окремо, отже, немає необхідності обстежити весь холодильник на наявність проблеми, досить витягти несправний блок і вже визначити проблему, відштовхуючись від нього. Будь-яка інновація, так чи інакше, незабаром перетворюється в норму, а техніка вдосконалюється, надаючи нові можливості і дизайн.Na sʹohodnishniy denʹ rynok kholodylʹnoyi tekhniky ryasniye dostatkom t..
Особливості зберігання м'яса

Особливості зберігання м'яса

 Дуже важливо правильно зберегти м'ясо в холодильному обладнанні, щоб після розморожування його можна було смачно приготувати, уникнувши при цьому харчового отруєння.Основні правила зберігання будь-якого м'яса:• необхідно обов'язково поміщати разделанное сире м'ясо в закритому контейнері, з герметичною кришкою;• в холодильнику, якщо має бути швидка готування, м'ясо слід залишити на нижній полиці, щоб при розморожуванні або просто короткочасному зберіганні воно не капало на іншу їжу, а також не торкалася її;• якщо м'ясо покупне з магазину, на упаковці часто пишуть правила зберігання конкретного м'яса, а також термін, за який продукт потрібно визначити;• якщо ви хочете приготувати м'ясо, яке не буде з'їдено відразу, його потрібно дуже швидко охолодити і помістити в холодильну або морозильну камеру, з огляду на те, що готове і сире м'ясо заборонено зберігати разом;• для запобігання поширенню бактерій слід мити весь посуд, а також стільницю і руки після дотику з сирим м'ясом;• завжди підписуйте дату на упаковці з сирим або готовим м'ясом перед заморожуванням;• м'ясо, размороженное в мікрохвильовці, готується не відразу, а через кілька годин.Розморожування м'яса завжди має відбуватися в контейнері або будь-який інший ємності. Це правило дуже важливе, адже не можна допустити потрапляння талої рідини на інші продукти харчування. Її потрібно вилити. Готове м'ясо можна заморожувати, але тільки один раз. Повторно заморожувати вже заморожене і приготоване м'ясо заборонено - це може бути передумовою до харчового отруєння. У жарку пору року м'ясо зберігається в харчовому пергаменті, який здатний надовго зберегти свіжість, запобігти поширення бактерій, поглинути вологу. При заморожуванні краще знімати м'ясо з кістки, адже саме там знаходиться найбільша кількість мікробів...
Класифікація холодильних мастил

Класифікація холодильних мастил

 Холодильні масла потрібні для того, щоб змащувати холодильне обладнання. Існують мінеральні, синтетичні і напівсинтетичні масла, широко використовувані за призначенням для змащування частин компресора, що зазнають постійне тертя один об одного. Масло здатне зменшити силу тертя, знизити зношування деталі, підвищити герметичність. Парафінові масла - це суміш із застосуванням холодоагенту R12. Вони повністю розчинні, тому здатні полегшити повернення масла назад в компресор.Синтетичні масла:• алкілбензольні, використовувані в холодильному обладнанні понад 20 років, виявляють стабільність в температурі, а також добре поєднуються з холодоагентом ХФУ або ГХФУ;• поліалкілглікольние найбільш часто застосовуються в невеликих пристроях, наприклад, в автомобільних кондиціонерах, так як вони добре поєднуються з холодоагентом R134A;• поліолефірние змішуються з холодоагентами ДФУ і застосовуються для специфічного обладнання.Напівсинтетичні масла є сумішами алкілбензольні і мінеральних масел.Виходячи з характеристик масел, синтетичні практичніше, ніж мінеральні. вони:• краще змащують деталі;• виявляють стійкість при змішуванні з холодоагентами;• мають високу термічну стабільність;• мають невисоку температуру застигання;• менш агресивні до матеріалу холодильного обладнання.При цьому синтетичні масла дорожче, проявляють агресивність до деяких видів матеріалу, наприклад, до металу. Тому мінеральні масла застосовують частіше, адже вони дешевші і не агресивні до металу, хоч і мають високу температуру застигання і більш низькі змащувальні якості. При виборі оптимального масла слід також звернути увагу на температуру помутніння, кислотність, кількість води в речовині, а також колір масла і можливість спінювання. Також в маслі дуже важлива в'язкість - для різних компресорів вона відрізняється...
Лінійні компоненти й автоматика холодильної техніки

Лінійні компоненти й автоматика холодильної техніки

 Холодильна автоматика включає в себе різноманітний спектр пристроїв. Вони застосовуються в холодильниках побутового призначення, вітринах, спліт-системах та інших видах холодильної техніки. Головне призначення компонентів - регулювання параметрів функціонування установки.типи автоматикиРозрізняють механічні компоненти холодильної автоматики, електромеханічні і електронні. До першої категорії відносяться:• вентилі терморегулюючого значення;• регулятори рівня тиску і масла.Електромеханічні пристрої являють собою вентилі соленоїдного типу, реле, термостатичні пристрою. Категорія електронних складається з контролерів і мікропроцесорів.До числа лінійних компонентів відносяться:• вентилі (запірні і кульові);• ресивери;• скла оглядові;• клапани зворотної подачі;• пристрої запобіжного типу;• осушувальні фільтри;• фільтри масляного, Антикислотний, побутового призначення.Особливості холодильної автоматикиВід сфери і умов використання холодильного обладнання залежить кількісний показник вмонтованою автоматики холодильного типу. У техніці побутового призначення їх буде мінімальна кількість, тоді як на станціях постачання холодом центрального типу цей показник значно зростає.значимість компонентівЗа допомогою даних елементів сучасні холодильні апарати стабільно функціонують. Вони дозволяють не допустити появу поломки в результаті неприпустимого режиму роботи. За рахунок цього збільшується термін експлуатації техніки.При підборі холодильної автоматики і її лінійних компонентів важливо орієнтуватися на технічні параметри холодильної установки. Це є запорукою того, що пристрій буде працювати справно і видавати потрібну температуру охолодження...
Низькотемпературні і середньотемпературні компресори

Низькотемпературні і середньотемпературні компресори

 Компресор в холодильній установці є одним з головних конструктивних елементів. З його допомогою пари холодоагенту стискаються і переміщаються усередині установки. Під час процесу стиснення відбувається підвищення тиску і температури. Після компресора холодоагент надходить в конденсатор, де відбувається його охолодження. Розрізняють низькотемпературні і середньотемпературні типи компресорів. Кожен з них має свої особливості і функціональне значення.Відмінності низькотемпературних і середньотемпературних компресорівНизькотемпературні компресори можуть видавати температурний діапазон в межах 10-55 градусів нижче нуля. Дане температурне значення розраховується за показником кипіння фреону (холодоагент) в випарнику. Призначені в основному для заморожування продуктів і зберігання заморозки.Середньотемпературні компресори видають температуру від -5 до -15 градусів. Відмінність від низькотемпературних полягає в потужності роботи двигуна холодильної установки.Сфера використанняЦі 2 види компресорів застосовуються:• в холодильних установках побутового значення (холодильники, морозильні камери);• для комерційного охолодження торгового обладнання;• в складі установок малої продуктивності промислового призначення.Випускаються моделі повністю герметичні і напівгерметичні. Перші мають низьку вартість, не вимагають монтажу віброгасителя і не пошкоджуються при «рідкому» ході. Другі мають високим показником трансформації.Залежно від потрібного температурного режиму роботи холодильного пристрою варто віддавати перевагу тому чи іншому виду компресора. Установка поза допустимої сфери застосування може призвести до пошкодження елемента...
Для чого потрібен холодильний контролер

Для чого потрібен холодильний контролер

 Пристрій, що називається холодильним контролером, відповідає за управління елементами холодильного апарату. З його допомогою користувач може ознайомитися з інформацією про поточний стан роботи пристрою, запустити процес розморожування. Контролер відповідає за ряд завдань:• забезпечення потрібного режиму виробництва холоду;• утримання температурного режиму роботи техніки;• набір холоду;• включення або відключення роботи компресора і вентилятора.Даний елемент є програмованим. За своєю суттю він є холодильним мікрокомпресором, в якому режим роботи може бути заданий спочатку або контролюватися відповідно до встановлених параметрах.Види контролерів і їх функціїВиробники випускають кілька типів контролерів: стандартні, спеціальні та вдосконалені. Спеціальні застосовуються для установки в вітринах, камерах дозрівання овочів і фруктів. Вдосконалені відрізняються великою кількістю виходів. Системи, що складаються з декількох частин, координуються з головним пристроєм. При цьому обмін інформацією відбувається по мережі локального типу.Використання такої автоматизованої системи дозволяє:• управляти роботою компресора холодильного пристрою;• регулювати холодопродуктивність;• захищати апарат від небезпечного режиму роботи;• контролювати температуру подачі холодоагенту.Управління контролерів досить просте. Перед користувачем є кілька клавіш для налаштування параметрів роботи елемента і цифровий дисплей, що відображає актуальну інформацію. По ньому можна регулярно відслідковувати роботу холодильної установки. Автоматика дозволяє отримувати точні дані і проводити перенастроювання режиму роботи...
Торговий холод в харчовій промисловості

Торговий холод в харчовій промисловості

 Для нормального функціонування торговельних підприємств і підприємств харчової промисловості важливе використання холоду. Від нього залежить збереження харчової сировини. Зокрема холод надає наступну вплив:• уповільнює і перериває хімічні процеси;• уповільнює біологічні та мікробіологічні процеси;• перешкоджає швидкому утворенню грибків і плісняви.Жодне підприємство в харчовій промисловості не може обійтися без холодильного обладнання. Воно забезпечує збереження продукції і їх демонстрацію споживачам.Класифікація торгового холодуЗалежно від призначення розрізняють такі типи холодильного обладнання в харчовій промисловості:• холодильні та морозильні шафи;• вітрини;• столи;• ларі (торговельне обладнання, оснащене прозорою кришкою розсувного типу);• сокоохолоджувачі;• льодогенератори;• апарати шокової заморозки.Подібне технічне оснащення застосовується в барах, кафетеріях, ресторанах, підприємствах з виготовлення продуктів харчування.Пристрої можуть бути середньотемпературних, низькотемпературними або комбінованими.Необхідність використання торгового холоду в харчовій промисловостіВикористання холодильного обладнання в харчовій індустрії дозволяє:• створити запас широкого асортименту продуктів;• збільшити час їх зберігання;• перевозити в будь-яку точку;• рівномірно вести продаж продуктів сезонного типу;• забезпечити потрібний рівень санітарного стану підприємств;• створити високий рівень торговельного обслуговування.Нові типи пристроїв активно застосовують уніфіковані вузли і деталі, заливну теплоізоляцію, автоматичне підтримання температурного режиму зберігання продуктів, відтавання і видалення талового води...
Автокондиціонери і транспортний холод

Автокондиціонери і транспортний холод

 Транспортне охолодження застосовується з метою збереження продуктів і товарів, які вимагають спеціального температурного режиму зберігання. Застосовуються і додаткові охолоджувальні системи (кондиціонери) для створення нормального мікроклімату всередині транспортного засобу. Принцип роботи автокондиціонерів і систем транспортного холоду схожий на холодильник або побутової кондиціонер. Відмінними рисами є площа охолодження і джерело живлення. У транспортному засобі за нього відповідає двигун внутрішнього згоряння.Суть транспортного холоду і кондиціонераЯскравим представником комерційного транспортного холоду є рефрижератор. Він використовується в автомобільній системі для перевезення вантажів на короткі і далекі дистанції. За конструкцією рефрижератор нагадує спеціалізований ізотермічний фургон з холодильним агрегатом. Вони поділяються на:• стандартні установки;• у вигляді станцій, за допомогою яких авто переобладнано в станцію перевезення.Автокондиціонери використовуються виключно для зручності водія і пасажирів. Вони відрізняються типом установки (під капотом в зоні радіатора) і компактними розмірами. Показники зниження температури незначні.Класифікація рефрижераторівЗалежно від температурного режиму роботи розрізняють 3 класу рефрижераторів, які використовуються в якості транспортного холоду:• А (температурний режим коливається в межах +12 - 0 градусів);• В (підтримує температуру в межах + 12 і - 10 градусів);• С (працює включно з температурами +12 - -20 градусів).Важливо при цьому, щоб автомобіль і контейнер, в якому перевозять швидкопсувні продукти харчування, відповідали температурному режиму їх зберігання...
Класифікація фреонів і їх вплив на навколишнє середовище

Класифікація фреонів і їх вплив на навколишнє середовище

Фреонами або хладонами називають насичені аліфатичні фторвмісні вуглеці, які застосовуються в ролі холодоагентів, піноутворювача, розчинників або пропеллентов. Фреони не мають запаху і можуть мати газоподібному або рідкий стан.різновиди хладонов Залежно від ступеня впливу на озоновий шар Землі і їх клас хімічні з'єднань розрізняють такі групи фреонів.1. хлорфторвуглеродна - R-11 - 13/111 - 113, 113а, 114, а також 115.2. Бромфторуглеродние - R-12B1, R-21 / 22B1, 12B2, 113B2, 13B2 і B1, 114B2.Ці фреони відносяться до А класу. Їх склад впливає на виснаження шару озону Землі.3. Хлорфторуглеводородние - R-21/22, 31, від 121 до 124, від 131 до 133, 141, 142b, 151, від 221 до 225, від 231 до 233. Дані фреони належать до класу B. Вони провокують виснаження шару озону слабо.4. Фторуглеводородние - R-23/32/41/125/134/143/152/161/227/236/245 і 254.5. Фторуглеродние - R-14 / 116/218 і C-318.Останні два типи відносяться до класу C. є озонобезпечними типами фреонів.Вплив хладагентов на екологію планетиШироке поширення фреонів в промислових цілях показало, вони роблять значний вплив на навколишнє середовище. Зокрема вони провокують появу парникового ефекту. Він виникає внаслідок використання холодоагентів з вмістом хлору. Він затримує інфрачервоне випромінювання земної поверхні, на відміну від двоокису вуглеводу. З цієї причини містять хлор холодоагенти було заборонено випускати і використовувати в холодильному обладнанні.На сьогодні більш перспективними варіантами фреонів вважаються озонобезпечні типи. У них відсутня сполука хлору, тому вони надають менше згубного впливу на екологію...