ПН-ПТ З 9-00 ДО 17-00 (СБ-НД ВИХІДНІ)

Підібрати обладнання для холодильної камери

Підібрати обладнання для холодильної камери

 З приходом теплої пори року більшість комерційних підприємств і дрібних підприємців, які займаються реалізацією та зберіганням продуктів, що швидко псуються, рекомендується провести регламентні роботи з метою підготовки свого холодильного обладнання до спекотного періоду року, саме весна і літо, це період коли на нього виникає найбільше навантаження.
   Ті організації, підприємці, фермери, які тільки починають займатися продуктом, для якого необхідна певна температура зберігання, охолодження, шокова заморозка і т.д. починають замислюватися про холодильні камери, камери дозрівання, різні холодильні меблі - які змогли б вмістити весь запас продукції, що надходить, і при цьому підтримати заданий температурний режим в якому їх продукт не втратить якість і товарний вигляд.

   Холодильна галузь охоплює багато сфер та напрямків це;
- молокозаводи
- Сироварні
- м'ясокомбінати
- м'ясні цехи
- кондитерські підприємства
- овочеві склади
- рибальські господарства
- ферми вирощування грибів
- квіткові магазини
- склади медпрепаратів
- продуктові магазини
Ми як організація, яка займається продажем комплектуючих та витратних матеріалів для холодильної техніки, також здійснюємо розрахунок теплового навантаження та подальшу добірку обладнання для холодильних та морозильних камер за заданим завданням.

     Дані, які необхідні для прорахунку холодильної камери

а) габаритні розміри камери та її форма, м, Vм3
ідеальною холодильною камерою є квадратна форма, в якій закруглені кути, саме тоді здійснюється повноцінне обдування всього продукту з використанням одного або двох повітроохолоджувачів. Але не всі камери мають правильні пропорції, витягнуті, вигнуті, П і Г образної форми саме в цих ситуаціях необхідно врахувати правильну циркуляцію повітряних мас, можливо знадобиться установка 2-3 охолоджувачів повітря.

б) бажана температура у камері, °С
як правило, існує 3 основних температурних режими
1. Середньотемпературний 0…+4°С
2. Низькотемпературний -18...-20°С
3. Глибоке або шокове заморожування -32°С

в) тип технологічного процесу (охолодження, заморожування, зберігання)
1. Охолодження – зміна температури продукту за певний період, від моменту його завантаження в камеру до повноцінного досягнення температури, що рекомендується. Як правило відноситься до середньотемпературного режиму, приклад від +25°С до +2°С
2. Заморожування - зміна температури продукту за певний період від моменту його завантаження в камеру до повноцінного досягнення рекомендованої температури. Як правило відноситься до низькотемпературного режиму, приклад від +2°С до -18°С
3. Зберігання – підтримка тієї ж температури продукції, з якою вона надійшла до камери. Допускається невелика різниця коли температура продукту, що завантажується вище на 5-7°С, і її маса не перевищує 30% від загальної маси продукції в камері.

г) матеріал стін, товщина теплоізоляції
Товщина та тип теплоізоляції – найважливіший у розрахунку холодильної камери. Чим більша товщина ізоляції тим менше теплоприток, які потрапляють всередину холодильної камери. При будівництві холодильних камер найбільш популярним матеріалом є сендвіч панелі типу ППУ (пінополіуретан) або ППС (пінополістирол), перший з яких є більш ефективним і добре перешкоджає проникненню теплоприток.
  Використання сендвіч панелей при монтажі холодильної камери
- середньотемпературний холод ППУ 60 чи ППС 80
- низькотемпературний холод ППУ 80 чи ППС 100
- шокове заморожування ППУ 120 і більше
  Однією з головних помилок при монтажі камер є економія на утепленні підлоги, саме через підлогу йде до 40% холоду, що виробляється холодильною установкою. Наприклад, камера має утеплення стін і полотна 80 ППУ, а на підлозі є тільки бетонна стяжка з алюмінієвим листом, під якою йде грунт. Така камера дуже довго набиратиме температуру як при першому запуску після монтажу, так і наступних запусках після проведення сервісних робіт, ремонту, миття тощо. Все це призведе до підвищеної витрати електрики, навантаження на холодильне обладнання в цілому.

ґ) двері (кількість та розміри, наявність пвх штори)
  Чим більші розміри дверей, та їх кількість. Тим більше потрапляє теплоприток усередину самої камери. Одним з рекомендованих факторів утримання температури в камері є використання завіс ПВХ які перешкоджають попаданню тепла всередину камери при завантаженні / вивантаженні товару.

д) продукція, її тип, початкова та кінцеві температури, наявність упаковки на продукті
Під тип продукції підбирається температурний режим в камері, спосіб і час охолодження тип холодильного агрегату та охолоджувача повітря, вентилятори випарника і т.д.
  Чим менше різниця між температурою продукту, що завантажується і рекомендується, тим менше виникає навантаження на обладнання в цілому. Однак не завжди ці умови ідеальні, нерідко вони можуть виходити за допустимі межі коли дельта температур дорівнює 25 -30 ° С, тому всі камери розраховуються із запасом по холодопродуктивності на 20-30% вище від фактичної.
Холодильне обладнання працює на усушку продукту, тобто забирає вологу і залишає її на ламелях охолоджувача повітря у вигляді снігової шуби або льоду. Це говорить, що одним із важливих факторів рекомендується наявність упаковки на продукті, якщо це дозволяє сам продукт та тип технологічного процесу.

е) підводиться напруги до камери 230/380V

Більшість холодильних компресорів має однофазний тип електродвигуна на 230V, це практично, не виникає труднощів до «запитки» обладнання в цілому, проте лінія 230V схильна до стрибків напруги, що негативно впливає на електродвигун компресора, вентиляторів та їх цикл роботи в цілому. Другий фактор це те, що холодильні компресори, що мають однофазний електродвигун, не мають великого потенціалу потужності для охолодження камер об'ємом більше 30м3 або більшої маси продукту.
Це говорить що виробництва, в яких є перспектива на збільшення обсягу камери, збільшення маси продукції, що завантажується, вантажообігу - є сенс спочатку вибрати трифазне обладнання. Компресори з електродвигуном на 380V мають більш тривалий цикл роботи, менш схильні до стрибків напруги і просідання по одній із фаз, завжди є потенціал потужності, за рахунок можливості налаштування робочих режимів.

  Якщо у вас виникла потреба в будівництві холодильної (морозильної) камери, для зручності як з нашого боку, так і з боку замовника рекомендуємо ознайомитися з опитувальним листом, в якому вказані всі перераховані вище пункти, які необхідні для розрахунку теплового балансу холодильної камери.


Замовити розрахунок середньотемпературної холодильної камери

 При розрахунку холодильної камери обчислюється тепловий баланс, необхідне навантаження в кВт. ..

500.24 грн.

0

Замовити розрахунок низькотемпературної холодильної камери

 При розрахунку холодильної камери обчислюється тепловий баланс, необхідне навантаження в кВт. ..

500.24 грн.

0
Показано с 1 по 2 из 2 (всего 1 страниц)