Холод Комплект - як організація, що займається продажем та підбором компонентів для холодильної техніки. Здійснюємо розрахунок холодильних агрегатів, повітроохолоджувачів та додаткових компонентів для заданих умов термообробки різних видів продукції.
Що потрібно знати при підборі холодильного обладнання для камер
- географічне розташування об'єкта: Так, при різних температурних навантаженнях необхідно робити коефіцієнт запасу, якщо обладнання встановлюється в південних широтах, де багато сонця, аномально спекотне літо або інші умови.
- об'єм і конфігурація камери: довжина (м) х ширина (м) х висота (м) = V. Також слід звернути увагу на конфігурацію холодильних камер, якщо вона має правильну (квадратну або прямокутну форму, можна обійтися одним або двома охолоджувачами повітря)
. Якщо камера має «Г», «П» образну форму необхідно врахувати цей фактор, і забезпечити правильний повітряний потік, який зможе рівномірно охолоджувати всю продукцію. В цьому випадку можлива установка 2 - 3 і більше охолоджувачів повітря.
- розташування об'єкта: на вулиці або в приміщенні, якщо це холодильна камера. Для торгового холодильного обладнання важливо врахувати наявність кондиціонера або інших джерел, які можуть виділяти тепло
- наявність та вид теплоізоляції для холодильних камер: під час будівництва холодильних камер варто правильно підібрати тип ізоляції.
Якщо це буде середньотемпературна холодильна камера в ролі термоізоляції, може бути використаний ППС товщиною 70 – 100 мм, або ППУ товщиною 50 – 70 мм. Можливі також інші види ізоляції, такі як мінеральна вата, скловолокно і т.д.
Для низькотемпературних камер слід ретельніше поставитися до вибору теплоізоляції, це може бути ППУ 70 – 100 мм, або ППУ 150 – 200 мм. Особливу увагу приділити ізоляції підлоги, як при погано утепленому полі, можливий витік холоду. Що призведе до додаткового навантаження на обладнання та підвищеного енергоспоживання.
- тип товару та режим роботи: тип, температура і маса завантажуваної продукції має одну з основних складових при доборі обладнання для камер зберігання (тобто постійної термічної обробки з мінімальним оборотом продукції або без, без зміни умов температурного режиму продукту).
У камерах охолодження враховується: температура продукту, що завантажується, вантажообіг за певний період часу і час за який продукт повинен вийти на задану температуру.
- додаткові теплопритоки: при експлуатації холодильних камер неможливо обмежитися джерелами, які можуть виділяти тепло: освітлення, робота тенів відтайки, робота електродвигунів вентиляторів, завантаження/вивантаження продукції тощо.
- вибір повітроохолоджувача: так при різних типах термообробки продукції, наявності вологи в останньому слід правильно поставитися до підбору повітроохолоджувача (випарника)
- динамічний та статичний тип охолодження; перший динамічний є ефективнішим за рахунок застосування вентиляторів (мікродвигунів) на корпусі теплообмінника. Його недоліком є сушіння продукту за рахунок інтенсивності обдування. Тому у камерах з динамічним типом охолодження слід зберігати продукцію в упаковці.
Статичний це довільний знімання холоду з батарей випарника. При якому холод сам розподіляється по об'єму, що охолоджується. Такий тип охолодження більш м'який, не сушить продукцію. Але малоефективний, тому мало де використовується останнім часом.
Крок ламелі на випарнику. Для середньотемпературного застосування 4 - 6 мм., Для низькотемпературного застосування 8-10 мм., Для камер шокової та глибокої заморозки 10 -12 мм.
Для більш детального підбору холодильного обладнання ви можете залишити заявку на нашому сайті або зв'язатися з нами у телефонному режимі.
У дод. закладках ви можете завантажити опитувальний лист для підбору обладнання, заповнити його та повернути на нашу електронну адресу.
Опитувальгий лист
ОПРОСНЫЙ ЛИСТ ОТ "ХОЛОД-КОМПЛЕКТ"
Месторасположение объекта (город, пгт ) | ||||
Габаритные размеры камеры, м | ||||
Температура в камере, °С | ||||
Тип технического процесса (охлаждение, заморозка, хранение, осадка и др.) | ||||
Материал стен, толщина, мм | Теплоизоляция, толщина, мм | Т наружная, °С | ||
Стена 1 | ||||
Стена 2 | ||||
Стена 3 | ||||
Стена 4 | ||||
Пол | ||||
Потолок | ||||
Двери (количество и размеры, наличие шторы), м | ||||
Способ загрузки (грузоподъемность транспортного средства) | ||||
Тип продукта | ||||
Температура загружаемого продукта, °С | ||||
Конечная температура продукта, °С | ||||
Грузооборот, кг/сут (количество продукта, обрабатываемого за сутки) | ||||
Общая масса хранимой продукции, кг (для камер хранения) | ||||
Упаковка (наличие) | ||||
Время холодильной обработки, ч | ||||
Наличие дополнительного оборудования в камере и его потребляемая мощность, кВт | ||||
Наличие подводимого напряжения 220 / 380 V | ||||
Примечание__________________________________________________________________________________________